Så vet du om du behöver anlita en tandläkare!

17 juli 2023 Veronica Jansson

editorial

Regelbundna kontroller hos din tandläkare är ett viktigt sätt att upprätthålla en god munhälsa. Du bör kontakta en tandläkare om du har något av följande symtom:

– Smärta eller obehag i munnen, tänderna eller tandköttet

– Ovanlig blödning från tandköttet

– Svullnad i ansiktet eller munnen

– Lösa tänder eller en lös tandprotes

– Svårigheter att tugga eller svälja

– Dålig andedräkt som inte försvinner

– Missfärgning eller färgning av tänderna

Du bör också kontakta din tandläkare i Malmö om du har några frågor om hur du ska sköta dina tänder. En bra tandvårdsrutin är viktig för att hålla din mun frisk och fri från sjukdomar. Regelbundna kontroller gör det möjligt för din tandläkare att upptäcka eventuella problem och vidta åtgärder innan de blir allvarligare. Så vänta inte – boka en tid hos din tandläkare redan idag!’

tandläkare malmö

Vad innebär akut tandvård?

Akut tandvård är en typ av medicinsk behandling som ger akut munvård för patienter som har problem med tänderna, tandköttet eller munnen. Denna typ av vård innebär vanligtvis att man lindrar smärta från en olycka eller infektion, samt att man tillhandahåller akut service för att reparera skadade tänder och behandla allvarliga tillstånd som abscesser. Akuttandläkare är utbildade att utföra en rad olika ingrepp för att omedelbart lindra symtomen och återställa patientens munhälsa. De kan också ge akutbehandlingar som rotfyllningar, extraktioner eller till och med reparera allvarligt skadade tänder. Akut tandvård är utformad för att hjälpa patienter i brådskande situationer att få den vård de behöver snabbt för att förhindra ytterligare skador eller smärta. Det är viktigt att komma ihåg att akut tandvård kan vara ganska dyrt, så det är bäst att söka professionell rådgivning innan du genomgår någon typ av ingrepp. För det tål att minnas att munnen och tänderna är en mycket viktig källa till din hälsa. Det påverkar hela kroppen och kan gå riktigt illa om du inte åtgärdar akut smärta och infektioner omedelbart.